Tilpums: 100ml
Ražots: LatvijāAukstajā spiedē iegūta 100% linsēklu eļļa bez konservantiem, aromatizatoriem un garšas pastiprinātājiem.
Art: VOG06
- Statuss: Pieejams pasūtīšanai
- Model: 15867
LINSĒKLU EĻĻAS īpašības:- aukstā spiede garantētā temperatūrā līdz 40°C (saglabājot mūsu senču tradīcijas)- spiešanai izmantotas 100% pārtikas linu sēklas (šķirne Kudrjavec)- saglabāts maksimāls vērtīgo elementu daudzums: A. B. D. F vitamīni, 18 aminoskābes un virkne minerālvielu- satur 700 reizes vairāk Lignānu kā jebkurš cits augs.- bagātīgs Omega-3 saturs (mūsu eļļā Omega-3 saturs ir trīs reizes augstāks kā zivju eļļā)- iepakojums: tumša stikla pudele 250ml (aizvākojums nodrošina minimālu saskari ar skābekli)- spiežam nelielos apjomos (mums vienmēr ir svaiga eļļa!)Ieteicamais lietošanas termiņš ir 2 mēneši.Linsēklu eļļa (Оleum lini) ir pasaulē visbagātākais Omega 3 avots. Omega 3 – katras mūsu organisma šūnas membrānas svarīgākā sastāvdaļa, tā aizsargā šūnu, stimulē tās darbību un aktivizē atjaunošanās procesus. Linsēklas tiek spiestas temperatūrā, garantēti ne augstākā kā 40°C, kurā visas vērtīgās bioloģiski aktīvās vielas, vitamīni, fosfolipīdi, nepiesātinātās taukskābes saglabā savu struktūru un funkcijas. Linsēklu eļļu nav ieteicams termiski apstrādāt. Var teikt, ka linsēklu eļļa ir „dzīvs produkts”, tādēļ tā ir jāsargā no tiešu saules staru un augstas temperatūras iedarbības. Linsēklu eļļa noteikti ir jāuzglabā tumšās pudelēs, bet pēc atvēršanas – vēsā vietā, tad tā nezaudē savas vērtīgās īpašības. Linsēklu eļļas galvenā vērtība ir augstais nepiesātināto taukskābju saturs, kurš šajā eļļā ar augstāks kā jebkurā citā no zināmajām augu valsts eļļām. Linolēnskābes jeb OMEGA-3, kā to sauc speciālisti, saturs pārsniedz 60%, bet linolskābes (OMEGA-6) vairāk kā 14%. Mūsdienu zinātniskie pētījumi apliecina nepiesātināto taukskābju OMEGA-3 un OMEGA-6 izmantošanas efektivitāti dažādu saslimšanu, tādu kā insults, ateroskleroze, sirds išēmiskā slimība, cukura diabēts un daudzu citu, ārstēšanā un profilaksē.Vispārzināms ir fakts, ka insults (asinsizplūdums smadzenēs) kļūst par aizvien izplatītāku un aizvien jaunāka gadagājuma cilvēku saslimšanu, kura atņem dzīvību vai atstāj smagu invaliditāti. 1995.gadā veiktie pētījumi parādīja, ka cilvēkiem ar augstu OMEGA-3 saturu asinīs par 37% samazinājās insulta risks, jo OMEGA-3 novērš asins šūnu salipšanu un bīstamu sabiezējumu, kas veicina galvas asinsvadu aizsprostošanos un plīšanu, veidošanos.Ne mazāk izplatīta ir sirds išēmiskā slimība, kuras pamatā ir sirds koronāro asinsvadu sašaurināšanās. Papildus iemesls ir ateroskleroze. OMEGA-3 un OMEGA-6 novērš tauku nogulšņu veidošanos uz asinsvadu sieniņām. Linsēklu eļļas lietošana ik dienu veicina sirdslēkmju profilaksi, jo mazinot asins viskozitāti un normalizējot tauku līmeni tajās, tiek mazināta sirds noslodze. Nepiesātināto taukskābju lietošana uzturā veicina arteriālā asinsspiediena mazināšanos.Veiktie novērojumi liecina par acīmredzamu saikni starp OMEGA-3 lietošanu un taisnās zarnas vēža un krūts vēža attīstību. Neatkarīgie pētnieki atzīmē šo vēžu tipu vienādu samazināšanās tendenci cilvēkiem, kuru uzturs satur nepieciešamo OMEGA-3 daudzumu.Viena no mūsu gadsimta smagākajām saslimšanām ir cukura diabēts. Tā ārstēšanas pamatā ir diēta, kas ierobežo tauku un cukura daudzumu uzturā. Priekšroka jādod nepiesātinātu taukskābju, tādu kā linsēklu eļļa, lietošanai. Cukura diabēta slimniekiem, kuri uzturā regulāri lieto linsēklu eļļu, retāk attīstās diabētiskā neiropātija. Tādēļ linsēklu eļļa pirmkārt ir nepieciešama tieši diabēta slimniekiem.Patiesi, pastāv milzum daudz saslimšanu, kuru dēļ organismam nepieciešama linsēklu eļļa un tajā esošā OMEGA-3. Īpaši svarīgi tas ir sievietēm. Bez jau minētās linsēklu eļļas efektivitātes krūts vēža profilaksē, linsēklu eļļa atvieglo pirmsmenstruālā sindroma un premenopauzes izpausmes, uzlabo ādas un matu stāvokli, veicina bojāto audu sadzīšanu.Daudzas sievietes aizraujas ar diētām, cenšas atteikties no tauku lietošanas, tomēr bieži vien tas nesniedz gaidīto rezultāti, jo tauku ierobežošana nepārkārto vielmaiņu. Nepieciešams panākt lietojamo tauku līdzsvaru, priekšroku dodot nepiesātinātiem taukiem. Linsēklu eļļas lietošana ir būtiska arī veģetāriešiem un cilvēkiem, kuru uzturā netiek lietotas zivis, kas satur nepiesātinātās taukskābes. Nepiesātināto taukskābju linsēklu eļļā ir 2 reizes vairāk kā zivju eļļā, tādēļ rodas šī specifiskā, zivju eļļai raksturīgā smarža. Citi produkti OMEGA-3 parasti nesatur.Veselīgi ir pievienot linsēklu eļļu svaigiem salātiem un vinegretam. To var sajaukt ar krējumu, majonēzi, citām izejvielām mērču pagatavošanai. Linsēklu eļļu var izmantot kā piedevu dažādām biezputrām, vārītiem kartupeļiem, pirmajiem un otrajiem ēdieniem. Ļoti gardi un veselīgi ir lietot linsēklu eļļu kopā ar biezpienu un zaļumiem.Jāatzīmē, ka aukstajā spiedē iegūta linsēklu eļļa ir neaizstājama uzturviela, kas piedalās ļoti daudzos mūsu organisma vielmaiņas procesos. Der ielāgot, ka nepiesātināto OMEGA-3 un OMEGA-6 taukskābju satura ziņā linsēklu eļļa pārspēj parastos uztura produktus un nepieciešamo nepiesātināto taukskābju diennakts devu nodrošina vien 1-2 ēdamkarotes linsēklu eļļas.Ārstniecības nolūkos diennakts devu 1-2 ēdamkarotes izlietot 2-3 reizēs dienā. Lietošanas ilgums ne mazāks kā 3-4 mēneši. Ārīgi var izmantot mitro pārsēju veidā vai ierīvēšanai (labāk uz nakti). Pēc pudeles atvēršanas eļļa jāuzglabā 4 ± 2 °С temperatūrā ar blīvi aizvērtu pudeles vāciņu. Derīguma termiņš ne ilgāks kā 9 mēneši pēc izgatavošanas.